Закривавлені пакунки з очима тварин надійшли до українських дипустанов у низці країн Європи

Усі дипустанови перевели у режим посилених заходів безпеки
Головне
Закривавлені пакунки з очима тварин надійшли до українських дипустанов у низці країн Європи
Міністерство закордонних справ України, МЗС України (фото: УНІАН)
2 Грудня 2022, 13:23
читать на русском

Після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки. У пакунках знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах.

Про це у Фейсбуці повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося.

Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну, але, як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни.

Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України", - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Українська сторона взаємодіє із правоохоронцями іноземних країн задля розслідування всіх випадків погроз, встановлення причетних осіб та притягнення їх до відповідальності. За дорученням Дмитра Кулеби всі українські посольства та консульства переведені в режим посилених заходів безпеки.

Нагадаємо, 30 листопада до посольства України в Іспанії надійшов конверт, який вибухнув під час того, як його оглядав комендант. Він отримав незначні поранення та був госпіталізований. пізніше такі ж конверти знайшли ще у кількох державних установах та військових об`єктах Іспанії.

1