Залужний назвав кількість українських захисників, які загинули на війні

Головнокомандувач ЗСУ каже, що віддали життя за вільну Україну майже 9 тисяч героїв
Головне
Залужний назвав кількість українських захисників, які загинули на війні
Війна в Україні facebook.com/MinistryofDefence.UA
22 Серпня 2022, 16:01
читать на русском

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний стверджує, що у війні проти росії загинули майже 9 000 українських захисників.

Про це він сказав на форумі ветеранів, повідомляє Суспільне.

У цій війні беруть участь не тільки військовослужбовці й ті, хто взяли до рук зброю. Наші маленькі діточки, які ні в чому не винні, окрім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час. Вони не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту. Як там біля Соледара, біля Бахмута, Великої Новосілки. Так і тут, бо їх батько пішов на фронт. І можливо входить до числа тих майже 9000 героїв, які загинули. Але дитині потрібно рости. Дитині потрібно рости в захисті і почуватися в абсолютній безпеці, — сказав він.

Нагадаємо, 1 червня президент Зеленський заявив, що на війні щодня гинуть 60-100 українських військових, а 500 отримують поранення.

У квітні глава держави повідомляв, що за час війни загинули до трьох тисяч українських військових. Ще близько 10 тисяч українських захисників та захисниць отримали поранення.

Міністр оборони Резніков у червні заявив, що Україна через війну щодня до сотні наших бійців, а поранення щоденно отримують 500 захисників.

Радник глави ОП Олексій Арестович заявив на початку червня, що під час російського вторгнення Україна втратила до 10 тисяч військовослужбовців. 

У липні 2022 року президент Зеленський заявив, що у війні з росією Україні вдалося значно скоротити щоденні втрати Збройних Сил. Зокрема, це сталося і завдяки озброєнню, яке надають Україні міжнародні партнери.

1