Залужний оцінив ситуацію на фронті та стан мобілізації в Україні

Головнокомандувач не став коментувати інформацію про плани росії захопити Харків, Запоріжжя і Дніпро
Головне
Залужний оцінив ситуацію на фронті та стан мобілізації в Україні
Валерій Залужний / Фото: facebook.com/CinCAFU
18 Грудня 2023, 18:47
читать на русском

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав, що ситуація на фронті не є патовою.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Він також не став підтверджувати інформацію з публікації видання Welt про запланований на 2024 рік новий контрнаступ.

 "Це війна, я не можу казати, що я планую, що ми маємо робити. Інакше це буде шоу, а не війна, ціна якому – людські життя. Про це не можна казати в жодному разі", – зазначив Залужний.

Крім того, головнокомандувач не має наміру коментувати публікацію німецького Bild про плани росії захопити до кінця 2026 року Харків, Дніпро та Запоріжжя.

Залужний також заявив, що оцінювати рекрутинг зарано. Але вважає, що мобілізацію треба повернути ті рамки, які працювали раніше.

Рекрутинг оцінювати трошки зарано, а що стосується питань мобілізації, її не те що треба підсилювати, а повернути ті рамки, які працювали раніше. Тому, що зараз це проблема тих хлопців, які воюють на передньому краї, їх має хтось замінювати, їм має хтось допомагати", - сказав Залужний.

Головнокомандувач додав, що іноді вони залишаються сам на сам, а це зовсім неправильно.

"Просто треба повернути на ті рамки, на яких вони були, на яких вони працювали раніше", - зазначив Залужний.

На уточнююче питання, чи звільнення обласних воєнкомів сильно вплинуло на ефективність мобілізації, він відповів так: "Це були професіонали, вони знали як це робити, а їх немає зараз".

Нагадаємо, президент РФ володимир путін готує населення до затяжної і виснажливої ​​війни з Україною, яка спрямована на завоювання додаткових територій.

Західні експерти вважають, що президент РФ Володимир Путін не зупиниться до перемоги, тому наразі рано говорити про завершення війни в Україні.

Читайте також