Залужний про загострення на Донбасі: українські бійці можуть стріляти у відповідь

Головнокомандувач ЗСУ прокоментував заборону на відсіч наступу
Головне
Залужний про загострення на Донбасі: українські бійці можуть стріляти у відповідь
Українські військові Фото: facebook.com/pressjfo.news
29 Вересня 2021, 15:02
читать на русском

Головнокомандувач Збройних сил України, генерал Валерій Залужний заявив, що українським військовослужбовцям не заборонено стріляти у відповідь по бойовиках на Донбасі.

По це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, на сьогодні є тільки дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі. Але українська армія має готуватися і до наступу, щоб бути здатною силовим шляхом звільнити окуповану Росією територію:

Але ми маємо розвиватися, тренуватися і готуватися у тому числі до наступальних дій, щоб бути готовими для того, щоб силовим шляхом звільнити нашу окуповану територію. Але це питання часу, підготовки, ну і відповідно грошей також.

На питання якщо буде такий наказ, чи готові ЗСУ вже зараз піти у наступ, Залужний відповів, що "ЗСУ для того і призначені, щоб виконувати накази, а не вирішувати, чи будемо ми їх виконувати чи ні".

Коментуючи чергове загострення на Донбасі, генерал сказав: немає жодної заборони українським бійцям стріляти у відповідь.

Як головнокомандувач ЗСУ кажу вам: немає жодної заборони. Командири мають застосовувати всі наявні сили і засоби, наявні методи, які в них є, для того, щоб зберегти життя та здоров’я своїх підлеглих, – наголосив він.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков допустив розміщення військ США в України. Також він запевнив, що Україна може силою відстояти окуповані території, однак не піде на такий крок. оскільки при такому розвитку подій не обійтися без жертв серед мирного населення.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

Читайте також

1