Залужний розповів про райони інтенсивних бойових дій на території України

В Україні триває найзапекліша з часів Другої світової війни боротьба
Головне
Залужний розповів про райони інтенсивних бойових дій на території України
Валерій Залужний / Фото: facebook.com/vzaluznyj
28 Червня 2022, 13:45
читать на русском

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів Голові обʼєднаного комітету начальників штабів США генералу Марку Міллі та начальнику Штабу оборони Великої Британії серу Тоні Радакіну про зухвалі ракетні обстріли окупантів та райони активних бойових дій.

Чотири дні тому росіяни з різних платформ базування випустили 53 крилаті ракети, три дні тому – 26 ракет, два дні – майже 40, вчора – 12, зазначив Залужний у своєму Telegram-каналі.

Поінформував своїх американського та британського колег про оперативну обстановку. Сьогодні район активних бойових дій починається на півночі Харківської області і закінчується на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Василівка.

Найбільш інтенсивні бойові дії ведуться на півночі Луганської та Харківської областей. У цьому районі тільки за минулу добу противник здійснив 270 артилерійських нальотів, застосувавши 45 тисяч боєприпасів, наніс 2 ракетних та 32 авіаційних удари. Ситуація дуже складна, але контрольована, – пояснив Головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, в Україні триває найзапекліша з часів Другої світової війни боротьба. Залужний наголосив, що українці зараз не мають права перекласти цю війну на своїх дітей.

Ворога потрібно знищити тут і зараз, інакше він не зупиниться. І ми це можемо зробити. Наші люди готові ціною власних життів захистити свою державу і своїх дітей, але нам потрібно більше зброї і боєприпасів, – додав він.

Головнокомандувач ЗСУ висловив сподівання, що разом із партнерами Україна зможе здолати агресора і не допустити поширення цього збройного конфлікту на інші країни.

Нагадаємо, що російські війська мають вогневу перевагу на фронті, тому Збройні сили України змушені вести маневрену оборону та займати більш вигідні позиції.

Читайте також

1