Заморозки, дощ, туман: синоптики про погоду в останній день вересня

Територія України перебуватиме в полі підвищеного тиску
Заморозки, дощ, туман: синоптики про погоду в останній день вересня
Туман (фото: Pexels)
30 Вересня 2021, 08:04
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр попередив про нічні заморозки на поверхні ґрунту і місцями в повітрі.

За даними УГМЦ, 30 вересня територія України все ще перебуватиме в полі підвищеного тиску, тому опадів у більшості областей не очікується.

Проте внаслідок невеликої хмарності та прояснень вночі на поверхні ґрунту і місцями в повітрі очікуються заморозки, - йдеться у повідомленні.

Дощі в останній день вересня можливі лише на крайньому заході країни вдень. А у північних областях вранці місцями спостерігатиметься туман. Вітер східний, південно-східний, 3-8 м/с.

За даними синоптиків гідрометцентру, заморозки збережуться й 1-3 жовтня в Україні, крім більшості західних областей та узбережжя морів.

Очікуються заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі 0-5 градусів. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий, - кажуть метеорологи.

Загалом синоптики обіцяють сонячну та відносно теплу погоду на початку жовтня.

На сайті УГМЦ пишуть, що до 5 жовтня опадів не буде. Денна температура повітря становитиме у більшості областей 12-15 градусів. Вночі повітря "промерзне" до плюс 3-5 градусів. Найтеплішими дні та ночі будуть на крайньому Заході. Тут вдень очікується до 18 тепла, а вночі до 10-13-ти.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що 30 вересня в Україні буде сонячно та холодно. Найхолоднішою виявиться північно-східна частина України.

Холодне повітря пошириться аж до південної частини України, хіба ще тепліші моря зігріватимуть у нічні години прибережні регіони.Опадів в Україні 30-го вересня не передбачається, лише згадуваний атмосферний фронт може зачепити невеликими дощами та щільною хмарність територію України вздовж західного кордону. В Криму та Приазов'ї посилиться східний вітер до 15-20 метрів за секунду, - повідомила вона.

Народний синоптик Леонід Горбань вважає, що холодну погоду слід очікувати в жовтні, адже буде багато дощів та навіть заморозки на ґрунті.

Читайте також

1