Заморозки на ґрунті та у повітрі: синоптики оголосили помаранчевий рівень

Нічне похолодання утримається до 3 жовтня
Заморозки на ґрунті та у повітрі: синоптики оголосили помаранчевий рівень
Погода, осінь Фото: УНІАН
29 Вересня 2021, 08:02
читать на русском

Синоптики попередили мешканців України про небезпечні метеорологічні явища.

За даними Українського гідрометцентру, вночі 30 вересня та 1-3 жовтня в Україні, крім більшості західних областей та узбережжя морів, очікуються заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі 0-5 градусів. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

У північно-східних областях очікуються заморозки у повітрі 0-3 градуси, оголошено другий рівень небезпечності, помаранчевий.

У Київській області вночі 30 вересня та 1-3 жовтня по області очікуються заморозки на поверхні ґрунту 0-5 градусів та подекуди у повітрі 0-2 градуси. Діятиме перший рівень небезпечності, жовтий.

Синоптиця Наталка Діденко повідомила, що в Україні 29-го вересня найтеплішою очікується погода на Півдні та Заході, максимально протягом дня 14-19 градусів. А найхолодніше буде на Півночі та на північному сході, 10-14 градусів. У Центрі та на Сході 12-17 градусів.

Найтеплішими обіцяють бути Одеська, Чернівецька, Закарпатська області та Крим. А найхолоднішими - Сумська, Чернігівська, Київська, Полтавська, Харківська, Луганська.

Ночі в Україні залишаються холодними - адже антициклон з північних районів, десь в межах 3-9 градусів. Вітер очікується південно-східний та східний, помірний чи невеликий.

Такою погода залишиться до кінця тижня, включно з вихідними - сухою та свіжою. Вночі, при проясненнях, є ймовірність заморозків, вдень більшатиме сонця, - написала Діденко.

Народний синоптик Леонід Горбань вважає, що холодну погоду слід очікувати в жовтні, адже буде багато дощів та навіть заморозки на ґрунті.

Читайте також