Заморозки та дощі з грозами: синоптики про погоду 9 травня

Українцям обіцяють похолодання
Заморозки та дощі з грозами: синоптики про погоду 9 травня
Гроза, дощ, негода, погода Фото: Nick Kwan з Pexels
8 Травня 2022, 18:02
читать на русском

Синоптики попередили українців про заморозки вночі 10 та 11 травня.

Український гідрометеорологічний центр опублікував попередження, що 9 травня в Україні, крім Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Рівненської областей, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. А вночі 10 та 11 травня в Україні, крім більшості західних та південних областей, на поверхні ґрунту заморозки 0-3 градуси.

За даними синоптиків, завтра в Україні прогнозуються дощі (Львівська, Чернівецька, Івано-Франківська, Тернопільська та Закарпатська області) та дощі з грозами (Вінницька, Черкаська, Полтавська, Миколаївська, Херсонська, Одеська, Кіровоградська, Запорізька, Харківська, Луганська та Донецька області).

Оминуть опади Київську, Чернігівську, Житомирську, Рівненську, Волинську, Хмельницьку та Сумську області.

Синоптиця Наталка Діденко повідомила, що 9 травня в Україні похолодає.

Через територію України проходитиме холодний атмосферний фронт. Атмосфера травнева - мудра й прихильна до нас, бо принесе такі потрібні зараз дощі... Холодний фронт - бо за ним, в його тилу пошириться свіжіше повітря, не холодне, просто на кілька градусів нижче, - написала вона.

Вітер буде рвучким.

Завтра вона прогнозує температурні гойдалки. Зниження градусів відбудеться у північних, центральних та західних областях України, до 12-17 градусів. На Півдні та Сході в до 22 градусів тепла.

У Києві найближчої ночі та вранці місцями пройде невеликий дощ, вдень 9-го травня буде сухо та сонячно. Температура повітря вночі +10+12 градусів, завтра вдень близько +14+16 градусів, - каже Діденко.

Нагадаємо, цього року травнева погода буде тепліша, ніж торішня. У травні на українців чекають дощі, через що приходу раннього літа очікувати не варто.

Читайте також

1