Запуск е-квитка для всіх пасажирів у Києві відклали на 2023 рік

У КМДА звинуватили у цьому Міністерство соціальної політики
Запуск е-квитка для всіх пасажирів у Києві відклали на 2023 рік
Транспорт, автобус Фото: сайт КМДА
1 Липня 2021, 12:30
читать на русском

У Києві запуск автоматизованої системи обліку проїзду для всіх пасажирів, включаючи іногородніх пільговиків, відклали на 2023 рік.

Як повідомляє пресслужба КМДА, розпорядження про перенесення впровадження системи в повному обсязі, що було підписане у п’ятницю, 25 червня, пов’язане "виключно з неспроможністю Міністерства соціальної політики України забезпечити компенсацію пільгового проїзду відповідним категоріям пасажирів – громадян, які не зареєстровані в Києві".

На розв'язання цього питання міністерству знадобиться ще півтора року, - кажуть у столиці.

У КМДА зауважили, що пільговики-кияни можуть користуватися пільгами в міському транспорті в повному обсязі.

Сьогодні "Картка киянина" є єдиним механізмом, що дає можливість фактично зафіксувати, скільки пасажирів скористалися пільгою на проїзд. На підставі цих даних перевізники зможуть отримувати з міського бюджету повну компенсацію за перевезення пільговиків-киян. Для пільговиків отримання муніципальної картки "Картка киянина" є безплатним, - нагадали у столиці.

Нагадаємо, у Києві електронний квиток працює не у повному обсязі: якщо комунальний транспорт і метрополітен вже підключені до системи, то маршрутні автобуси, що належать приватним перевізникам - ні.

Читайте також

1