Заробітчани можуть започаткувати власну справу за кордоном - Кабмін

Вони можуть взяти до 150 тис. гривень у держави на бізнес
Заробітчани можуть започаткувати власну справу за кордоном - Кабмін
Заробітчани, фото: з відкритих джерел
27 Січня 2021, 18:15
читать на русском

У середу, 27 січня, Кабінет міністрів схвалив проєкт закону про введення допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів, які зможуть отримати грантову підтримку на власну справу.

Відповідний проєкт постанови прийнятий на засіданні уряду.

Коли нам закидають, що ми говоримо про рабство, то рабство – це коли українці, які їхали на заробітки, жили в бараках, в підвалах, не отримували офіційної зарплати, їх викидали з роботи і не забезпечували елементарних умов соціального і медичного захисту. Вони опинялися в пастці. Сьогодні ми чи не вперше отримали змогу відстояти інтереси наших людей на європейському ринку праці, — наголосив прем’єр-міністр.

Читайте також

Зокрема, документ передбачає, що людина, яка повернулася в Україну і хоче відкрити власну справу, може взяти до 150 тис. гривень.

Одне з головних умов - людина повинна інвестувати і власні кошти в суму не менше тієї, що видала держава. Ми розраховуємо, що така підтримка дасть стимули для людей залишатися в Україні, відкрити власний бізнес, інвестувати кошти в свою громаду і в нові робочі місця для українців, - пояснив Деним Шмигаль.

Нагадаємо, що за першу добу 2021-го року кордон держави перетнуло понад 20 тисяч осіб. Причому як на в’їзд, так і на виїзд з України прямувало приблизно по 10 тисяч громадян.

1