МЗС України веде переговори з країнами ЄС й Азії про трудову міграцію для українців

У відомстві не повідомили, про які саме країни йдеться
МЗС України веде переговори з країнами ЄС й Азії про трудову міграцію для українців
Міжнародний пункт пропуску “Краківець – Корчова” у Львівській області (фото: УНІАН)
12 Січня 2021, 11:36
читать на русском

У Міністерстві закордонних справ повідомили, що наразі відомство веде переговори з 15 країнами про укладання трудової міграції для українців.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в етері "1+1".

Кулеба (досьє Кулеби) не розповів, про які саме країни йдеться, але відомо, що це країни ЄС, Азії й Перської затоки. Усі деталі міністр пообіцяв розповісти вже після підписання договорів.

Також, за словами міністра, українці можуть виїздити за кордон, але при умові, що вони мають підстави для довготривалого перебування в країнах, які зачинені через карантинні обмеження.

Читайте також

Те що зараз люди виїздять, це сезонне явище, жодної міграції немає. Європейські країни відгороджені від нас "ковідною" завісою, але якщо є підстави для довготривалого перебування в країнах ЄС, то кордон можна перетнути. Але зараз наближається туристичний сезон, тож найближчим часом ми побачимо хвилю відкриття нових країн, - сказав Кулеба.

Також він нагадав про сайт, де можна знайти всі правила перетину кордону з країнами, які мають обмеження через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, що після новорічних і різдвяних свят українці почали виїжджати за кордон. У пунктах пропуску прикордонники фіксують збільшення пасажиро-транспортного потоку.

1