Засновник Twitter випустив нову соцмережу Bluesky

Додаток є клоном популярної соцмережі
Засновник Twitter випустив нову соцмережу Bluesky
21 Квітня 2023, 20:38
читать на русском

Засновник Twitter Джек Дорсі випустив нову соціальну мережу під назвою Bluesky.

Про це повідомляє The Verge.

Додаток має низку функцій, аналогічних Twitter, дає змогу користувачам шукати і стежити за іншими користувачами, створювати пости, зокрема і з фотографіями, та багато іншого.

Однак наразі він перебуває в бета-версії, тому має обмежену кількість користувачів і позбавлений таких функцій, як особисті повідомлення.

Bluesky вперше з'явилася у 2019 році за підтримки Twitter як нового типу децентралізованого стандарту для платформ соціальних мереж. Він офіційно відокремився від Twitter 2021 року і відтоді поповнив ряди клонів Twitter, таких, як Mastodon, які з'явилися після поглинання компанії Ілоном Маском.

Застосунок покликаний дозволити користувачам вирішувати, як вони хочуть бачити і споживати соціальні медіа.

"Для розробників відкритий ринок алгоритмів забезпечить свободу експериментувати і публікувати алгоритми, які може використовувати кожен. Для користувачів можливість налаштовувати свою стрічку поверне їм контроль над найціннішим ресурсом - своєю увагою", - заявив генеральний директор Bluesky Джей Грабер.

Соціальна мережа має додатки як для iOS, так і для Android. Однак для реєстрації в соцмережі необхідно мати код запрошення.

Нагадаємо, 27 жовтня 2022 року Ілон Маск завершив угоду про купівлю компанії Twitter вартістю 44 млрд доларів. Негайно після придбання Twitter він розпустив раду директорів, зміцнивши контроль над компанією.

Також Маск доручив інженерам компанії Twitter розпочати роботу над перезавантаженням Vine, щоб підготувати запуск платформи до кінця цього року.