Маск розпустив раду директорів Twitter

Звільнення очікують на кожного четвертого працівника компанії
Маск розпустив раду директорів Twitter
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
1 Листопада 2022, 12:18
читать на русском

Американський винахідник Ілон Маск після придбання Twitter розпустив раду директорів. Таким чином він зміцнив свій контроль над компанією.

Про це BBC, яке оприлюднило дані з документів Комісії із цінних паперів і бірж США.

Одноосібним главою соцмережі мільярдер став 27 жовтня.

"Серед дев'яти звільнених директорів - колишній голова правління Брет Тейлор і колишній виконавчий директор Параг Агравал", - пишуть журналісти.

За інформацією BBC, Маск і його команда планують зробити серйозні скорочення у Twitter, що можуть торкнутися кожного четвертого співробітника.

Нагадаємо, 27 жовтня американський мільярдер Ілон Маск все ж таки придбав компанію Twitter, яка володіє однойменною соціальною мережею.

До цього Маск упродовж кількох місяців намагався вийти з контракту на придбання Twitter Inc. Серед причин він називав, зокрема, спроби керівництва компанії ввести в оману щодо кількості користувачів соцмережі – через велику кількість ботів. Крім того, конфлікт виник на тлі виплати компанією багатомільйонної компенсації колишньому начальнику служби компанії та його адвокатів без згоди Маска. Претензії з боку мільярдера висувалися також у зв’язку з приховуванням керівництвом компанії випадків порушення правил кібербезпеки, в тому числі зламів облікових записів користувачів.

Читайте також

1