Заступник Авакова "кришує" весь бізнес на марихуані - Гудименко

В Україні усі питання легалізації грального бізнесу, секс-індустрії та марихуани впираються в МВС
Ексклюзив
Заступник Авакова "кришує" весь бізнес на марихуані - Гудименко
Арсен Аваков (Фото: УНІАН)
7 Липня 2021, 16:33
читать на русском

Співзасновник партії "Демократична сокира" Юрій Гудименко розповів, чому законопроєкт щодо легалізації канабісу в медичних цілях підтримав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, а ось міністерство внутрішніх справ внесло купу правок, і закликало без них не ухвалювати цей документ.

Про це Гудименко сказав в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

Тому що в Арсена Авакова є заступник, прізвище Гогілашвілі (Олександр Гогілашвілі - ред.), який "кришує" весь цей бізнес на марихуані. Якщо ти хочеш займатися цим бізнесом, то ти повинен мати "дах" і платити: воно все йде сходинками догори і врешті до офісу МВС, - зазначив він.

З іншого боку, як вважає Гудименко, ключова історія для будь-якого поліцейського - це процент розкриття злочинів. Звичайно, що розкрити вбивство або крадіжку, наприклад, як цигани щось поцупили і зникли - важко, але й довести важко, бо потрібні свідки.

А зловити підлітка з косяком у кишені дуже легко, а ще можна йому сказати: "Щоб ми тебе тут не тримали в СІЗО, бо мама плаче під дверима, передай мамі - нехай занесе 300 баксів, і буде тобі штраф, адмінка або умовний термін, і не попадайся більше". Тому 300 доларів з однієї людини ніхто не хоче втрачати.

За його словами, в Україні усі питання легалізації грального бізнесу, секс-індустрії та марихуани впираються в МВС.

Ніхто не хоче втрачати цей чудовий бізнес. Коли воно заборонене, для того, щоб вирішити свої проблеми і незаконно працювати, приходять до МВС. Якщо воно легально, то ти ж не будеш "кришувати" продавців аспірину, - додав Гудименко.

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики підтримав законопроєкт №5596 про регулювання обігу конопель у медичних цілях, наукової та науково-технічної діяльності.

Читайте також

1