Заступник керівника ОП не виключає, що Зеленський піде на другий термін

Тимошенко вважає, що одного президентського строку не вистачить для відбудови країни
Важливо
Заступник керівника ОП не виключає, що Зеленський піде на другий термін
кирило тимошенко Фото: скрін з відео
28 Листопада 2020, 07:07
читать на русском

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко вважає, що одного президентського терміну мало, щоб "відбудувати країну".

Про це він сказав в ефірі програми "Бацман", коментуючи питання щодо балотування президента Володимира Зеленського (досьє Зеленського) на другий термін.

За його словами, що якщо Зеленський ухвалить рішення йти на другий термін, то "він його озвучить".

Якщо у президента буде таке рішення, він його озвучить. Так, на пресконференції президент дійсно сказав, що одного строку мало з об'єктивних причин, а не через те, що він вирішив або не вирішив іти на другий строк. Дійсно, для того, щоб відбудувати країну, один строк – це невеликий період, бо його об'єктивно не вистачає. Ми цього не обговорюємо, тому що нам, чесно кажучи, на обговорення другого строку і того, які будуть президентські вибори, немає часу зараз, – сказав він.

При цьому Тимошенко, відповідаючи на питання, чи можлива ситуація, при якій Зеленський вийде і скаже: "Я йду", уточнив, що "напевно, є".

Читайте також

Я не можу сказати за нього. Але в будь-якому випадку, якщо президент вважатиме за потрібне піти, він, напевно, про це повідомить народу. Але я не бачу такої ситуації зараз в принципі. Тому що президент дійсно відкрито хоче зробити країну іншою, розвиненою... Це ж президент, він вирішує, піде він чи ні, але такого питання взагалі немає на порядку, - сказав Тимошенко.

Нагадаємо, тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський під час передвиборчої кампанії стверджував, що планує обіймати посаду президента лише один термін. А в травні 2020 року, коли вже був президентом, Зеленський заявив, що "буде думати" про другий термін.

Ексглава Офісу президента Андрій Богдан вважає, що президент Володимир Зеленський, попри те, що йому подобається керувати державою, наразі думає не про другий термін президентства.