Засудили мешканку Полтавської області, яка втопила немовля у помиях

Жінка позбавила життя новонароджену доньку
Засудили мешканку Полтавської області, яка втопила немовля у помиях
Арешт, в’язниця Фото: RODNAE Productions з Pexels
30 Листопада 2021, 22:06
читать на русском

У Полтавській області до двох років в'язниці засудили жінку, яка народила доньку та втопила її у відрі з помиями.

Як повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури, 21-річну жінку визнано винною за ст. 117 КК України (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини відразу після пологів) та позбавлено волі на два роки. Обвинувачену взято під варту в залі суду.

Нагадаємо, вбивство немовляти сталося у грудні минулого року. Жителька Краснолуцької територіальної громади вночі народила дівчинку вагою понад 2,6 кг і втопила у хатньому відрі з помиями. Наступного ранку після вбивства дитини батьки породіллі викликали фельдшерку та повідомили, що немовля померло під час пологів.

Однак прокурори у суді довели неправдивість цих свідчень. Зокрема, зазначалося, що перебуваючи на обліку в лікаря, знаючи строк вагітності, жінка вирішила народжувати вдома - тобто відмовилася від медичної допомоги, "свідомо допускаючи можливість суспільно небезпечних наслідків".

Окрім цього, після пологів вона не зробила нічого, аби врятувати дитину.

Проживши щонайменше 10 хвилин, немовля померло через механічну асфіксію внаслідок утоплення, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Свою вину у вбивстві дитини жінка визнавала частково, стверджуючи, що смерть доньки сталася через необережність, а на судовому засіданні вона розкаялася у злочині та попросила суддів не карати її суворо.

Нагадаємо, у Дніпрі 39-річна матір вирішила покінчити життя самогубством та вколола сильнодіючі ліки собі та своєму сину віком 1 рік 7 місяців.

Читайте також

1