Затримали підозрюваних у пограбуванні музею "Зелене склепіння" в Німеччині

Грабіжникам загрожує позбавлення волі строком від 10 до 15 років
Затримали підозрюваних у пограбуванні музею "Зелене склепіння" в Німеччині
“Зелене Склепіння” (фото з відкритих джерел)
4 Вересня 2021, 01:08
читать на русском

У Німеччині затримали шістьох підозрюваних у пограбуванні музейної скарбниці "Зелене Склепіння" у Дрездені, яке сталося в 2019 році.

Про це повідомили в Die Zeit.

Підозрювані, віком від 23 до 28 років, звинувачуються, зокрема, в груповій крадіжці з обтяжувальними обставинами і підпалі. Двоє з них вже були засуджені до тюремного ув'язнення для неповнолітніх за крадіжку золотих монет з музею Боде в Берліні, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що у разі доведення вини чоловіків, їм загрожує ув'язнення строком від 10 до 15 років.

Четверо з підозрюваних були спіймані в кінці минулого року, а п'ятого - в травні цього року. Останній підозрюваний був спійманий тільки в серпні 2021 року, - повідомили в Die Zeit.

Також ведуться розслідування щодо кількох підозрюваних, яких звинуватили у шпигунстві за музеєм до пограбування.

Контекст. 25 листопада 2019 року у Дрездені невідомі пограбували музей старовинних ювелірних виробів "Зелене склепіння", попередні збитки склали мільярд євро.

За версією слідства, близько 5-ї ранку за місцевим часом грабіжники підпалили електрощитову під мостом Августа Сильного, яка відповідала за подачу електроенергії в "Зелене склепіння" й інші музеї. Після цього злочинці проникли в будівлю і вкрали коштовності, при цьому не чіпали ні дорогі картини, ні інші предмети мистецтва.

Нагадаємо, елітний ювелірний магазин Chaumet пограбували у центрі Парижа та винесли прикрас на суму у 2 мільйони євро.

Читайте також