Завод однокласниці Зеленського виготовляє запчастини до військових вантажівок

Наталія Завітневич є дружиною нардепа -"слуги" Олександра Завітневича
Завод однокласниці Зеленського виготовляє запчастини до військових вантажівок
Вантажівки АвтоКраз
17 Січня 2022, 15:47
читать на русском

Завод однокласниці президента Зеленського, дружини "слуги народу" Олександра Завітневича Наталії став постачальником запчастин для оновлених вантажівок "КрАЗа".

Про це пише у фейсбуку журналіст Юрій Ніколов.

Це однокласники Наташа та Вова. Після школи вони разом грали у КВК. Потім вона вийшла заміж за іншого, за Сашка. З Вовою ладнали, душа в душу, хоч Сашко був більше по військових залізяках, а Вовка по  творчій хімії. І коли Вова став президентом – Сашу призначили головним нардепом із оборонних залізяк. І він такий: "АвтоКрАЗ робить го*но!" А "АвтоКрАЗ" такий послухав критику і почав використовувати для своїх вантажівок залізяки, які робить... завод Наташі. Реально. "Слуга народу" переписав свій завод із виробництва оборонних залізяк на колишню однокласницю президента. І продукція заводу виявилася затребуваною на заводі, який отримав величезне замовлення на вантажівки для Пентагону, - розповів журналіст.

"На військових вантажівках "КрАЗ" почав заробляти завод голови оборонного комітету ВР від "Слуги народу", - пишуть Наші гроші.

Однокласники Володимир Зеленський та Наталія Завітневич

"Смілянський ливарний завод" став постачальником запчастин для оновлених вантажівок КрАЗ-63221. Про це в програмі "Security talks" розповів начальник експериментального цеху ПрАТ "АвтоКрАЗ" Валентин Овдієнко, повідомляє "Мілітарний".

Як відомо, "Смілянський ливарний завод" став постачальником запчастин для оновлених вантажівок КрАЗ-63221. Співвласником ТОВ "Смілянський ливарний завод" до обрання народним депутатом від "Слуги народу" у 2019 році був Олександр Завітневич, нині його частка у компанії належить дружині Наталії Завітневич. Олександр Завітневич знайомий з Володимиром Зеленським з 90-х років. Його дружина Наталія була однокласницею Зеленського та грала з ним у одній команді КВК. Іншим співвласником заводу є Георгій Козенко з Кривого Рогу, десять років тому він був директором "АрселорМіттал Кривий Ріг". Яку частину у вартості "КрАЗу" становить литво від заводу Завітневича наразі невідомо.

1