Завтра у Британії простяться з королевою: тіло Єлизавети II поховають у каплиці

Від України останню шану монархині віддасть дружина президента
Завтра у Британії простяться з королевою: тіло Єлизавети II поховають у каплиці
Корона Єлизавети ІІ Фото: Getty Images
18 Вересня 2022, 08:07
читать на русском

Похорон королеви Сполученого Королівства Єлизавети II відбудеться у понеділок, 19 вересня. Це буде перший державний похорон у Британії з 1965 року, коли країна ховала прем'єра Вінстона Черчілля.

Цей день у Британії оголошено вихідним.

Як повідомляє Букінгемський палац, державний похорон королеви відбудеться у Вестмінстерському абатстві в понеділок, 19 вересня об 11:00 за стандартним британським часом (о 13 годині за Києвом).

Похорон Єлизавети Фото: https://www.bbc.com/ukrainian/features-62846898

Труну з тілом королеви опустять у Королівську усипальницю, а потім поховають у меморіальній каплиці короля Георга VI, розташованій у каплиці Святого Георгія.

Бі-Бі-Сі повідомляє, що захід пройде у Вестмінстерському абатстві, що вміщує близько 2200 осіб. В абатстві не відспівували монархів з 18 століття, хоча похорон королеви-матері пройшов там 2002 року.

Очікується, що похорон відвідає близько 500 глав держав та іноземних високопосадовців, запрошення було надіслано главам більшості країн, з якими Велика Британія підтримує дипломатичні відносини.

Від України останню шану королеві віддасть дружина президента Олена Зеленська.

Нагадаємо, 8 вересня Букінгемський палац повідомив про смерть Єлизавети II. Престол перейшов її синові Чарльзу, який взяв собі ім'я Карла III.

10 вересня Карл III був оголошений королем Сполученого Королівства.