Зеленський "дерадянізував" українське законодавство - Стефанчук

В Україні "вичищено" майже 1200 актів органів державної влади та управління СРСР
Зеленський "дерадянізував" українське законодавство - Стефанчук
Указ президента (фото: з відкритих джерел)
6 Травня 2022, 17:06
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про дерадянізацію законодавства України".

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Фейсбуці.

Ну що ж, відтепер у законодавстві України немає згадки про "перемоги Великої Жовтневої соціалістичної революції"; немає прагнення втілювати в життя "ленінські ідеї побудови комуністичного суспільства"; немає посилань на програми, розроблені комуністичною партією; немає пріоритету в правах комсомольців, комуністів та інших "товаришів"; "вичищено" майже 1200 актів органів державної влади та управління Союзу РСР, Української РСР, - написав він.

Голова ВР зазначив, що згідно із законом, Кабінету Міністрів доручено найближчим часом здійснити аналогічну дерадянізацію на своєму рівні, а також підготувати нові Трудовий кодекс, Житловий кодекс та Кодекс про адміністративні проступки.

Ми разом зробили те, що не спромоглися зробити народні депутати за попередні 30 років незалежності, - підсумував Стефанчук.

Нагадаємо, у травні 2021 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про дерадянізацію законодавства України №4284. Цей документ скасовує понад тисячу законодавчих актів СРСР, які не застосовуються на території України, але залишаються чинними.

Читайте також

1