Зеленський доручив спростити виїзд студентів за кордон

Це розпорядження стосується студентів не мобілізаційного віку
Важливо
Зеленський доручив спростити виїзд студентів за кордон
Студент Фото: Pexels
18 Листопада 2023, 09:41
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський доручив полегшити виїзд за кордон студентів немобілізаційного віку у рамках академічної мобільності.

Про це повідомляє  пресслужба Офісу президента та міністра освіти України Оксена Лісового у Facebook.

За інформацією відомства, Зеленський сьогодні, 17 листопада, провів зустріч зі студентами. У президента поцікавилися, чи можна полегшити виїзд учнів за кордон з метою навчання та стажування.

Глава держави у відповідь наголосив, що у питанні виїзду за кордон необхідно уникнути чинників, які можуть створити психологічну напругу між військовими на фронті та цивільними. Тому в цьому питанні потрібне справедливе рішення.

"Окремі програми, за якими люди немобілізаційного віку, вчені для розвитку чи отримання знань, необхідних Україні... Я вважаю, що Міністерство (освіти та науки - ред.) має опрацювати і дати вам можливість принести ці знання в Україну", - підкреслив Зеленський.

Своєю чергою. міністр освіти Оксен Лісовий вже зазначив, що його відомство розпочне пошук розв'язання проблеми виїзду за кордон студентів немобілізаційного віку.

Нагадаємо, граничний вік призову українців на військову службу зараз становить від 27 до 60 років.

Нагадаємо, згідно із зареєстрованим у Раді законопроєктом вже з 2024 року в Україні не будуть проводити набір вступників на здобуття ступеня початкової вищої освіти – молодшого бакалавра.

Читайте також

1