Зеленський готовий зустрітись з Байденом у "будь-якому місці планети"

Президент вважає, що так зустрічі необхідно проводити "лицем до лиця", а не обговорювати телефоном
7 Червня, 12:54

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність зустрітись з президентом США Джо Байденом у "будь-який момент" та в "будь-якому місці планети".

Про це в інтерв'ю Axios розповів Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

Зеленський вважає, що США повинні були б провести консультації з Україною щодо майбутньої зустрічі Байдена з російським президентом Володимиром Путіним. Такі  консультації необхідно було б провести лицем до лиця, бо "багато речей не можна обговорювати телефоном".

Як гарант Конституції України я сам готовий захищати Україну в будь-який момент і в будь-якому місці планети, і я готовий зустрітися з ним (Байденом, - ред.) і обговорити всі деталі до саміту (з Путіним, - ред.), - сказав він.

Контекст. Раніше ЗМІ повідомляли, що запланована зустріч президентів США Джо Байдена й Росії Володимира Путіна може відбутися в одній із "нейтральних" країн Західної або Центральної Європи. Згодом у Білому домі та Кремлі заявили, що зустріч президентів відбудеться в Женеві 16 червня 2021 року.

Українська та американська сторони опрацьовують телефонний дзвінок між президентами Джо Байденом та Володимиром Зеленським напередодні зустрічі президентів США і Росії у Женеві.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що перед зустріччю з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним президент США Джо Байден матиме контакт з українським лідером Володимиром Зеленським. США є союзником №1 України, тому американські партнери витримають досить чітку і жорстку лінію у контактах з агресором.

Читайте також наш матеріал: Любов-ненависть: політика Росії цілком залежить від США

Читайте також