ЗМІ: У Байдена передумали запрошувати Зеленського на зустріч до Вашингтона

Таке рішення пов'язане зі зміною керівництва "Нафтогазу"
Важливо
ЗМІ: У Байдена передумали запрошувати Зеленського на зустріч до Вашингтона
Владимир Зеленский (фото: president.gov.ua)
7 Червня 2021, 11:47
читать на русском

Адміністрація президента США Джо Байдена передумала запрошувати українського президента Володимира Зеленського на зустріч до Вашингтона.

Про це повідомило видання Axios з посиланням на власні джерела в Білому домі.

Зазначається, що відтермінування зустрічі відбувається через зміну керівництва "Нафтогазу". Тому у Білому домі стурбовані через "відмову Зеленського від зусиль щодо боротьби з корупцією".

Білий дім розглядав можливість запрошення Зеленського до Вашингтона перед самітом Байдена з Путіним, але відмовився просувати зустріч після рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії "Нафтогаз", - зазначає видання.


Контекст. 2 квітня президент України Володимир Зеленський і президент Сполучених Штатів Джо Байден провели першу телефонну розмову.

Зокрема президенти обговорили інформацію про стягування Росією військ до українського кордону. Байден заявив про повну підтримку України, її суверенітету та державної цілісності у війні на Донбасі.

Посольство України у Вашингтоні та посольство США у Києві працюють над можливістю зустрічі президентів Володимира Зеленського (досьє Володимира Зеленського) та Джо Байдена.

Читайте також наш матеріал: Путін - убивця: у Байдена не було вибору, але чого це буде коштувати Україні

Читайте також

1