Ідея Байдена вивести американські кораблі з Чорного моря може мати сумні наслідки – аналітик

Путін може сприйняти цю ідею як "зелене світло" для подальшої ескалації
Ексклюзив
Ідея Байдена вивести американські кораблі з Чорного моря може мати сумні наслідки – аналітик
Девід Саттер
19 Квітня 2021, 22:00
читать на русском

Відомий американський публіцист і аналітик Девід Саттер вважає, що рішення скасувати прохід американських кораблів у Чорне море може послати Росії невірний сигнал.

Про це йдеться у аналітичному матеріалі Девіда Саттера спеціально для Парламент.UA.

Мені здається, що рішення Байдена скасувати дислокацію американських кораблів в Чорному морі може мати сумні наслідки, оскільки може бути інтерпретовано Путіним як "зелене світло" для подальшої ескалації, - наголосив аналітик, коментуючи рішення президента США.

Крім того, Саттер розповів про те, як Росія "адаптуватиметься" до нових американських санкцій.

Що стосується решти, Росія вже має досить серйозний досвід перебування під американськими санкціями, і частково адаптувалася до них. Багато що в поведінці російської влади буде залежати від їх оцінки особистості самого Джо Байдена, якого вони добре знають. Я думаю, в Кремлі не забули, що Байден працював в адміністрації Барака Обами, який свого часу став ініціатором "перезавантаження" з Росією, а тому, я боюся, вони не дуже вірять, що нова адміністрація здатна на по-справжньому рішучі дії, - вважає експерт.

Читайте також

При цьому американський аналітик не виключає, що Росія може зважитися на новий наступ з боку окупованого Криму, щоб отримати доступ до ресурсів прісної води, що знаходяться на території материкової України.

Нагадаємо, що через нарощування російських військ біля українського кордону США обіцяли направити два військові кораблі в Чорне море. 14 квітня вони почали входити у море.

Більше читайте у нашому матеріалі: Кремль може планувати блискавичну війну, якщо США не втручатимуться.

1