Перед зустріччю з Путіним Байден поговорить з Зеленським - МЗС

Україна більш ніж упевнена в тому, що США витримають досить чітку і жорстку лінію у контактах з агресором
Головне
Перед зустріччю з Путіним Байден поговорить з Зеленським - МЗС
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
31 Травня 2021, 09:26
читать на русском

Перед зустріччю з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним президент США Джо Байден матиме контакт з українським лідером Володимиром Зеленським. США є союзником №1 України, тому американські партнери витримають досить чітку і жорстку лінію у контактах з агресором.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін в етері телеканалу "Україна 24".

Ми маємо надзвичайно довірливий діалог з нашими американськими партнерами. І зустрічі Путіна з Байденом передуватимуть контакти нашого президента з американським. Ми ретельно готуємо і порядок денний, і узгодження всіх логістичних аспектів відповідних контактів, - наголосив Єнін.

За словами заступника, українська сторона більш ніж упевнена в тому, що американські партери витримають досить чітку і жорстку лінію, якої вони дотримувались щодо нашої держави у контактах з агресором з самого початку російсько-української війни. Тому у цьому питанні жодних компромісів не може бути.

Ми виходимо з того, що зустріч Байдена і Путіна може зіграти корисну роль для послаблення агресивних намірів Кремля. Буквально 1-1,5 місяця тому ми вже побачили дієвість сили американських дипломатичних заходів. Хотів би нагадати, що США є союзником номер один України, - сказав він.

За його словами, саме США належить панівна роль у наданні військової допомоги Україні, зокрема у вигляді летального озброєння. Так, саме американська зовнішня політика є одним з тих важелів, який стримує агресивні наміри Кремля.

Читайте також

Єнін наголосив, що підтримка Штатів суверенітету та територіальної цілісності України "є безсумнівною, безумовною". Візит державного секретаря США Ентоні Блінкена став черговим підтвердженням цього.

Відтак, саме візит Блінкена до Києва став першим двостороннім візитом нового очільника Держдепартаменту США, і це стало потужним сигналом для Росії.

За його словами, американська дипломатія продовжить відстоювати національні інтереси України саме в цьому аспекті. Водночас постійно тривають безпекові консультації зі Штатами.


Контекст. Раніше ЗМІ повідомляли, що запланована зустріч президентів США Джо Байдена й Росії Володимира Путіна може відбутися в одній із "нейтральних" країн Західної або Центральної Європи.

Згодом у Білому домі та Кремлі заявили, що зустріч президентів відбудеться в Женеві 16 червня 2021 року.

Читайте також наш матеріал: Любов-ненависть: політика Росії цілком залежить від США

Читайте також

1