Зеленський хоче витрачати бюджетні гроші на рекламу України

Президент планує створювати позитивний імідж України у світі
Зеленський хоче витрачати бюджетні гроші на рекламу України
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
9 Березня 2021, 15:08
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вимагає від українських телеканалів збільшувати обсяги якісного контенту, який сприятиме створенню позитивного іміджу України у світі.

Про це глава держави сказав у межах Всеукраїнського форуму "Україна 30", передає пресслужба президента.

На думку Зеленського, українські медіагрупи не приділяють достатньо уваги трансляції якісного контенту для закордонних глядачів.

Я зустрічався з керівниками українських телевізійних груп. Ми домовлялися, що будемо поширювати українську інформацію про Україну. Є перші кроки. Я вважаю, вони дуже слабкі, – сказав президент.

Зеленський зазначив, що українське телебачення, зокрема Суспільне, має виробляти контент для масового глядача, однак такого контенту дуже мало.

Читайте також

Президент нагадав, що ставив завдання перед міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком щодо реклами України. Зокрема, до цього необхідно залучати іноземні телеканали.

Витрачати таргетовано бюджетні гроші на пряму рекламу України, туризму, інформації – це ми повинні робити, – сказав він.

Також Зеленський повідомив, що Україна спільно з партнерами зі США та Великої Британії реалізує проєкт зі встановлення телевізійних веж на лінії розмежування на Донбасі, через які транслюватиметься сигнал українських телеканалів, зокрема й на окуповані території.


Контекст. Минулого року президент України Володимир Зеленський запропонував українцям вітати один одного зі святами "дивовижними поштівками" його дружини Олени Зеленської. В Україні реалізовано проєкт "Дивовижна поштівка", який ініціювала його дружина.

1