Зеленський, Макрон та Меркель поговорили про досягнення миру на Донбасі

Керівники Франції, України та Німеччини готуються до зустрічі Нормандської четвірки
Зеленський, Макрон та Меркель поговорили про досягнення миру на Донбасі
Зеленський, Меркель та Макрон Фото: president.gov.ua
11 Жовтня 2021, 21:11
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

Як повідомляє пресслужба українського президента, сторони обговорили подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовку до проведення чергового саміту "Нормандської четвірки".

Було зазначено, що від цього саміту очікують "конструктиву та досягнення домовленостей щодо узгоджених послідовних кроків, які зможуть забезпечити встановлення стійкого миру на Донбасі".

Також Зеленський, Макрон та Меркель обговорили пропозиції щодо домовленостей, які могли б бути розглянуті на саміті в Нормандському форматі.

Президент України поінформував співрозмовників про безпекову ситуацію на сході країни, а також про зусилля, яких докладає українська сторона з метою досягнення миру. Німецький та французький лідери привітали вагомі практичні кроки української сторони, спрямовані на врегулювання конфлікту. Вони запевнили, що їхні держави й надалі докладатимуть усіх необхідних зусиль для мирного врегулювання на Донбасі, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що сторони відзначили важливість дотримання сторонами зобов’язань, узятих на себе в Парижі у грудні 2019 року, та погодилися з необхідністю детального обговорення стану їхнього виконання під час наступного саміту "Нормандської четвірки".

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон пообіцяли порушити ці питання під час своєї розмови з президентом РФ Володимиром Путіним, - кажуть в ОП.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна хоче обговорити в рамках нормандського формату кілька тем, серед яких російський газопровід "Північний потік-2", військова агресія на Сході України та газова криза у Європі.

Читайте також

1