Зеленський може поїхати на осінній саміт G20 в Індонезії, якщо там буде путін

Запрошення путіна на саміти означає легітимізацію позицію росії, яка напала на суверенну державу
Головне
Зеленський може поїхати на осінній саміт G20 в Індонезії, якщо там буде путін
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
9 Серпня 2022, 15:44
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський може відвідати осінній саміт G20 в Індонезії, якщо там буде особисто присутній російський диктатор владімір путін.

Про це повідомив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю BBC.

Зеленський переконаний, що під час війни має перебувати в Україні, а у самітах можна брати участь і в онлайн-форматі. Проте українська делегація обміркує можливість своєї присутності безпосередньо на саміті у разі участі путіна.

Тому що присутність путіна в будь-якому місці, на будь-якому саміті побічно означає, що організатори саміту легітимізують позицію росії, яка напала на суверенну державу. Ви ніби даєте таким чином знати всім іншим: дивіться, ми вважаємо, що росія мала право прийти і вбити українських дітей. Треба так до цього ставитися, - пояснив Подоляк.

Нагадаємо, що під час телефонних перемовин президент Індонезії Джоко Відодо запросив президента України Володимира Зеленського взяти участь у саміті G20.

Своєю чергою Зеленський розповів, від чого залежатиме його участь у саміті G20. На цьому саміті має бути особисто присутній російський диктатор владімір путін.

1