Зеленський назвав причину рекордної смертності від COVID-19 в Україні

Це не відсутність кисню у лікарнях
Головне
Зеленський назвав причину рекордної смертності від COVID-19 в Україні
Хворі на коронавірус в лікарні Фото: Міністерства охорони здоров’я України
27 Листопада 2021, 05:05
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський задоволений теперішніми темпами вакцинації. Втім, на його думку, рекордна смертність пов'язана не з відсутністю кисню, а тим, що хворі звертаються до медиків в останній момент.

Про це Зеленський заявив на пресмарафоні 26 листопада, який транслюється на Facebook-сторінці Офісу президента.

Сьогодні я задоволений тільки однією статистикою: що у нас 273, 275, 300 тис. вакцинованих щодня. Це в рази більше, ніж на початку. Це гарна новина. Я не задоволений кількістю смертей. Ці смерті не через те, що у нас немає кисню. На жаль, у нас люди, особливо поважного віку, звертаються в останню мить, в останній момент, - сказав він.

Зеленський наголосив, що в Україні люди не помирають на вулицях, як це було чи є в деяких державах. На жаль, вони звертаються за день до смерті, коли дома пройшли період, в який їм можна було краще допомогти. Або навіть не звертаються.

За його словами, у нас велика кількість людей в цій статистиці, які хворіють на інші хвороби. І на момент їх смерті йде перевірка і кажуть, що у них є ще й COVID-19. Зараз статистика краща, відбувається спад захворюваності. На думку Зеленського, причиною цьому є зростання темпів вакцинації.

Президент вважає нинішнього очільника МОЗ гарним міністром і він довіряє йому в питаннях статистики. Він також подякував лікарям, які допомагають хворим з коронавірусом.

При цьому у статистиці можуть бути помилки, які пов'язані з маніпуляціями та бажанням медиків отримувати доплати за лікування COVID-пацієнтів.

Нагадаємо, що у Києві лікарні можуть зіткнутись з нестачею кисню, якщо темпи госпіталізацій будуть зростати. Під час нинішньої хвилі хворі на COVID-19 потребують втричі більше кисню, ніж під час минулої хвилі.

Читайте також наш матеріал: До пандемії "готові": як держава за два ковідних роки не спромоглася дати ліцензію підприємству, яке постачає кисень лікарням

Читайте також

1