У лікарнях може закінчитись кисень, якщо темпи COVID-19 зростатимуть - Кличко

Міські лікарні щодоби використовують від 35 до 45 тонн кисню
У лікарнях може закінчитись кисень, якщо темпи COVID-19 зростатимуть - Кличко
Хворі на коронавірус в лікарні Фото: Міністерства охорони здоров’я України
3 Листопада 2021, 16:12
читать на русском

У Києві лікарні можуть зіткнутись з нестачею кисню, якщо темпи госпіталізацій будуть зростати. Під час нинішньої хвилі хворі на COVID-19 потребують втричі більше кисню, ніж під час минулої хвилі.

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко у Facebook.

Сьогодні міські лікарні щодоби використовують від 35 до 45 тонн кисню. За словами лікарів, це майже втричі більше, ніж під час попередньої хвилі вірусу. І це - колосальні обсяги, - написав він.

За його словами, кисень в місті поки є. Оскільки міська влада попередньо уклала договори з різними підприємствами про його поставку. Коли у медзакладах виникають проблеми, туди відразу направляють додаткові запаси кисню.

Втім, у разі стрімкого збільшення кількості хворих, які потребують кисневої підтримки, - а сьогодні ліжка з киснем у столиці заповнені майже на 75% - фахівці не виключають, що може виникнути проблема нестачі кисню, - додав Кличко.

Нагадаємо, що через різке погіршення ситуації з ковідом, в Києві з 1 листопада діятимуть карантинні обмеження "червоної" зони.

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" повідомило, як працюватиме столична підземка під час посилення карантину з 1 листопада. А з 1 листопада столичні школярі не повернуться за парти, а перейдуть на дистанційне навчання.

Читайте також наш матеріалВ Україні посилили карантин: хто в "червоній" зоні та що заборонено 

Читайте також

1