Зеленський не ветуватиме закон про олігархів - експерт

Ексклюзив
Президент був ініціатором цього закону
Ексклюзив
28 Вересня, 14:06 221

Президент України Володимир Зеленський не ветуватиме закон про олігархів, адже він йому потрібен для піару.

Про це розповіли експерти ексклюзивно для "Парламент.UA".

Президент сам був ініціатором цього закону і всіляко його проштовхував, тому шансів на вето немає, - сказав кандидат економічних наук Олександр Хмелевський.

Зазначили, що Володимир Зеленський мав би накласти вето на закон, який має у своєму змісті юридичну колізію та який може бути визнаний неконституційним чи отримати погану оцінку від Венеційської комісії.

Але за словами політолога Миколи Спірідонова, Зеленському цей закон потрібен для піару.

До речі, навіть його попередник, Петро Порошенко, збирався боротися з олігархами, і це виглядало дуже смішно, тому що, як відомо, Порошенко – один з найпотужніших українських олігархів. У цьому плані Зеленському більше пощастило, тому що за ним олігархічний шлейф не йде. Він олігархом не вважається, тому, відповідно, може боротися, - повідомив він.

У свою чергу керуючий партнер юридичної компанії Winner Ігор Ясько зауважив, що Зеленського звинуватять у заграванні з олігархами, якщо він ветуватиме закон.

Йому простіше підписати та чекати на рішення Конституційного суду, де потім можна буде сказати, що "я хотів з ними боротися, але суд мені зв’язав руки", - додав Ясько.

Нагадаємо, 23 вересня народні обранці проголосували в цілому законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) (№ 5599).

Закон ухвалювали без розгляду окремих правок. Фракція "Слуга народу" запропонувала розглядати документ "постатейно" - було виокремлено 12 ключових правок, підтримка яких автоматично означала відхилення інших схожих правок.

Читайте також