Це була вільна діяльність колег: Разумков розкритикував ухвалення закону про олігархів

Через цю ситуацію запуск антиолігархічної реформи гальмується
Важливо
Це була вільна діяльність колег: Разумков розкритикував ухвалення закону про олігархів
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
25 Вересня 2021, 14:41
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розкритикував ухвалення президентського законопроєкту про олігархів та назвав процес "вільною діяльністю".

Про це Разумков сказав в етері програми "Свобода слова".

Насправді, що зараз відбувається? Дійсно, це колізія. Але рішення Верховної Ради прийнято. Якщо ми говоримо про те, що вчора відбувалося в Раді - це окрема дискусія, тому що така так звана процедура застосовувалася вперше в стінах Верховної Ради України. Я не можу її назвати нормальним підходом до роботи Верховної Ради, - зазначив спікер парламенту.

За його словами, закон потрібно було ухвалювати професійніше та дотримуватись при цьому регламенту. Разумков наголосив, що немає скороченої процедури і це була "вільна діяльність" колег.

Це не скорочена процедура. Такої процедури немає. Це не 119 стаття, це комбінація двох статей - 119 і 45... І це була вільна діяльність колег, які запустили цей процес. У мене глибоке переконання, що це було спрямоване на те, щоб звести народних депутатів з правильного шляху - ввести їх в оману... ті, хто організовував цей процес, і ті, хто доповідав по ньому - не підтримали таку процедуру. Ні пан Стефанчук за неї не проголосував, ні пан Веніславський. Тому що вони всі розуміють, що рано чи пізно потрібно відповідати, - пояснив голова ВР.

При цьому Разумков нагадав, що просив дотримуватись процедур, регламенту та не поспішати з ухваленням закону. Через цю ситуацію запуск антиолігархічної реформи гальмується.

Нагадаємо, 23 вересня народні обранці проголосували в цілому законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) (№ 5599).

Закон ухвалювали без розгляду окремих правок. Фракція "Слуга народу" запропонувала розглядати документ "постатейно" - було виокремлено 12 ключових правок, підтримка яких автоматично означала відхилення інших схожих правок.

Більше читайте про законопроєкт у нашому матеріаліЯк депутати з олігархами боролися - суть проголосованого закону

Читайте також