Нардепи не будуть переголосовувати закон про олігархів

Разумков призначить голосування по спірній статті
Важливо
Нардепи не будуть переголосовувати закон про олігархів
Федір Веніславський (фото: УНІАН)
24 Вересня 2021, 13:56
читать на русском

У Верховній Раді не будуть переголосовувати закон про олігархів.

Про це повідомив представник президента в КСУ, голова робочої групи щодо законопроєкту про олігархів Федір Веніславський, передає РБК-Україні.

Нам потрібно лише, застосувавши статтю 131 регламенту, переголосувати одну статтю закону, де виявилися суперечливі поправки, в тій редакції, яку запропонував комітет, - сказав Веніславський.

Зазначили, що стаття 131 регламенту дозволяє усунути протиріччя в прийнятому документі до його підписання.

За словами Веніславського, протиріччя в законопроєкті вийшли через те, що в редакції до другого читання врахували 396, 398, 406 взаємовиключні поправки, які стосувалися того, хто має визначати орган, який визначатиме олігархів.

Проте профільний комітет відхилив 398 поправку щодо створення спеціальної комісії при НАЗК, яка повинна вести реєстр олігархів.

Була допущена технічна помилка секретаріатом комітету. Комітет цю поправку відхилив. Але в результаті людського фактора співробітники секретаріату внесли її як враховану. Саме через це вийшли протиріччя, - пояснив він.

Федір Веніславський додав, що голосування по спірній статті повинен призначити Дмитро Разумков.

Нагадаємо, 23 вересня народні обранці проголосували в цілому законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) (№ 5599).

Закон ухвалювали без розгляду окремих правок. Фракція "Слуга народу" запропонувала розглядати документ "постатейно" - було виокремлено 12 ключових правок, підтримка яких автоматично означала відхилення інших схожих правок.

Більше читайте про законопроєкт у нашому матеріаліЯк депутати з олігархами боролися - суть проголосованого закону

Читайте також