Зеленський обговорив з Байденом надання військової допомоги Україні

Безпекова підтримка Сполучених Штатів є безпрецедентною
Зеленський обговорив з Байденом надання військової допомоги Україні
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
16 Червня 2022, 08:43
читать на русском

У середу, 15 червня, відбулася чергова телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським і президентом США Джозефом Байденом. 

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Зеленський подякував Байдену за лідерську позицію в підтримці України у протидії агресії з боку Російської Федерації, у боротьбі за свободу та право самостійно визначати своє майбутнє, а також за послідовну, незмінну підтримку незалежності й територіальної цілісності України.

Український лідер відзначив важливість та вчасність надання США додаткового пакета допомоги обсягом 1 млрд дол. США.

Безпекова підтримка Сполучених Штатів є безпрецедентною. Вона наближає нас до спільної перемоги над російським агресором, – наголосив Зеленський й подякував Байдену за лідерство в мобілізації міжнародної безпекової підтримки нашої країни.

Також Зеленський під час розмови повідомив про останні події на передовій та поінформував про першочергові потреби ЗСУ для ефективної протидії російській агресії. Було наголошено на важливості подальшої координації відповідних зусиль у межах формату "Рамштайн".

Ми цінуємо також суттєву фінансову та макроекономічну підтримку України з боку Сполучених Штатів. Вона допомагає нам вистояти в цій війні, – зазначив глава держави.

Президент окремо подякував Байдену за рішення виділити 225 млн дол. на гуманітарну допомогу населенню нашої країни, яке постраждало від російської агресії.

Ми маємо перемогти в цій війні та повернути наші окуповані території. Це буде наша спільна перемога, – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден оголосив про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму 1 млрд доларів.

Читайте також