Зеленський оголосив про збір коштів на морські дрони: за день назбирали на два апарати

Всього Україна планує виготовити 100 морських дронів
Зеленський оголосив про збір коштів на морські дрони: за день назбирали на два апарати
Морські дрони (Фото: Михайло Федоров Телеграм)
12 Листопада 2022, 09:18
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський на платформі UNITED24 оголосив про збір коштів на морські дрони. Вони можуть ефективно боротись із російськими кораблями, які запускають по нашій державі ракети. Всього через кілька годин українці уже зібрали гроші на один такий дрон.

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Федоров повідомив, що Україна збирає гроші на 100 морських дронів власного виробництва. Вони можуть суттєво змінити ситуацію в акваторії Чорного моря. Маленькі та швидкі, дрони здатні успішно атакувати російські кораблі вартістю сотні мільйонів доларів.

Один такий апарат коштує 10 млн грн. Планується виготовити 100 таких дронів. Морський дрон - це секретна розробка України.

Прикметно, що вже через дві години після оголошення збору, українці назбирали на один морський дрон. Збір коштів триває.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що другий такий апарат планується назвати "Севастополь".

"На нашій платформі UNITED24 розпочався збір коштів для створення флоту морських дронів. Тепер кожен не тільки в Україні, а й в інших країнах може долучитися до будівництва першого у світі флоту морських дронів. Того, що може дати безпеку нашій морській акваторії. Перший український дрон, на який зібрали кошти менше, ніж за годину назвали "Херсон". Цілком логічно, що другий морський дрон ми назвемо "Севастополем". Вірю, що все це наближає звільнення нашого українського Криму", - сказав президент.

І вже вчора ввечері Федоров повідомив, що литовський журналіст Андрюс Тапінас разом із народом Литви зібрав 250 000 доларів. Їх передадуть через UNITED24. Як назвати цей дрон литовці вирішать самі.

Задонатити на морські дрони можна тут https://u24.gov.ua/uk/navaldrones.

1