Зеленський оголосив про звільнення з тюрем усіх учасників бойових дій для захисту України

Йдеться про людей з реальним бойовим досвідом
Головне
Зеленський оголосив про звільнення з тюрем усіх учасників бойових дій для захисту України
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
28 Лютого 2022, 12:21
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський у новому відеозверненні наголосив на обмеженнях, які торкнулися Росії через повномасштабне вторгнення в Україну. Він також звернувся до російських військових та закликав їх кидати техніку та просто рятувати свої життя.

Крім того, Зеленський оголосив про звільнення з тюрем усіх учасників бойових дій для захисту України.  Йдеться не про полонених росіян. Це про громадян України, що перебувають в ув‘язненні.

Публікуємо текст звернення глави держави:

Європа закрила небо для всіх російських літаків. Глобальний бізнес відмовляється від будь-яких зв'язків з російськими компаніями. Подивимося, чим закінчиться цей тиждень для російської валюти – яким буде падіння рубля. Поки триває це злочинне вторгнення в Україну, російська держава зазнає таких збитків, ніби війна пройшла їхньою територією. Для чого це все вам? Російським матерям, російським учителям, російським підприємцям, просто звичайним людям. Для чого?

Вже чотири з половиною тисячі російських солдатів убито. Заради чого ви всі сюди прийшли? Заради чого колони вашої бронетехніки йдуть проти нас? З нашого Криму. З Ялти, Євпаторії, Судака, Сімферополя... Це ж не назви військових таборів для танкістів. Ще раз: чотири з половиною тисячі вбитих російських окупантів. Бросайте вашу технику. И уходите. Не верьте вашим командирам. Не верьте вашим пропагандистам. Просто спасите ваши жизни. Уходите.

Кожну годину ми присвячуємо посиленню нашої держави. Кожен, хто може долучитися до боротьби з окупантами, повинен це робити. Тому було ухвалено рішення – непросте з моральної точки зору, але корисне з точки зору нашого захисту. В умовах воєнного стану учасники бойових дій – українці з реальним бойовим досвідом – будуть звільнені з-під варти та зможуть компенсувати свою провину в найгарячіших точках війни. Ще з деяких людей – учасників АТО знімаються всі санкції. Ключове зараз – оборона.

Коли я йшов у Президенти, я говорив, що кожен із нас – Президент. Бо ми всі відповідаємо за нашу державу. За нашу прекрасну Україну. А зараз так сталося, що кожен із нас – воїн. Воїн на своєму місці. І я впевнений, що кожен із нас переможе.

Слава Україні!

Нагадаємо, що 28 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що Україна звертається до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання за новою спеціальною процедурою.

Читайте також

1