Зеленський підписав мораторій на банкрутство бюджетних організацій

Верховна Рада схвалила відповідний законопроєкт на початку червня
Зеленський підписав мораторій на банкрутство бюджетних організацій
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який введе в Україні мораторій на банкрутство бюджетних організацій.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

У пояснювальній записці підкреслювалося, що набуття чинності новим Кодексом з процедур банкрутства 21 жовтня 2019 року в чинній редакції створило ряд ризиків. Адже у кредиторів була можливість подати заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ і організацій.

Однак підписаний президентом закон скасовує таку можливість.

Читайте також

Крім того, документ, який підписав Зеленський (досьє Володимира Зеленського), регулює призначення господарськими судами у справах про банкрутство розпорядників майна або керуючих реструктуризацією. Призначення судами буде тимчасовим - поки не введена в експлуатацію Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система для вибору керуючих.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила відповідний законопроєкт на початку червня. За нього проголосували 303 народних депутати.

6 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" № 895-ІХ, який продовжує до 21 квітня 2021 року дію мораторію на стягнення зазначеного майна громадян України.

1