Зеленський підписав закон про зниження призовного віку з 25 років

На сайті Верховної Ради закон «повернено за підписом від Президента України». Рада проголосувала за нього ще в минулому році.
Головне
Зеленський підписав закон про зниження призовного віку з 25 років
Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента
2 Квітня 2024, 18:42
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закон про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, закон №9281 Верховна Рада проголосувала ще 30 травня 2023 року, а 5 червня того ж року документ передали на підпис голові держави. Однак відтоді він лежав без підпису президента.

2 квітня 2024 року на сайті Верховної ради вказано що закон повернуто з підписом президента.

А ось у тексті, який ще минулого року був підписаний головою ВР Русланом Стефанчуком вказано, що закон набирає чинності з наступного дня з дати його опублікування.

Законопроєкт ініціювало Міністерство оборони України спільно зі Збройними силами України.

Раніше Головком Сирський заявив, що у Збройних силах України переглянули потребу в мобілізації після аудиту певних частин. Цифра буде суттєво меншою за 500 тисяч.

25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Рада мала прийняти новий законопроєкт про мобілізацію у другому читанні до кінця березня. До документа внесли понад 4 тисячі поправок.

Читайте також