Зеленський підписав закони про збільшення чисельності ЗСУ і нацспротив

Президент переконаний, що документи сприятимуть розвитку ССО
Головне
Зеленський підписав закони про збільшення чисельності ЗСУ і нацспротив
Зеленський під час поїздки до Житомирської області Фото: Офіс президента
29 Липня 2021, 14:33
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закони "Про основи національного спротиву" та "Про чисельність Збройних Сил України", які Верховна Рада ухвалила 16 липня.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Зеленський підписав закони під час візиту до Житомирської області.

За його словами, ці закони мають безпосередній стосунок до Сил спеціальних операцій, які "отримують важелі для розбудови руху опору, зможуть поповнити свої лави новими фахівцями й надалі посилювати свій внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави".

Президент висловив переконання, що реалізація положень цих двох законів, які підтримала конституційна більшість Верховної Ради, стане наступним і надзвичайно важливим етапом розвитку ССО.

Створення системи національного спротиву в Україні є потужним сигналом усім, що наша країна оборонятиметься, не допустить подій 2014 року і що захист України для нас – це всенародна справа", – сказав Зеленський.

За його словами, закон "Про основи національного спротиву" передбачає комплекс важливих заходів, які мають на меті розвиток територіальної оборони та руху опору, впровадження системи підготовки населення до національного спротиву. Також, документ дає змогу в разі потреби залучити все населення України до захисту рідної землі, свого краю й своєї родини та згуртувати всіх українців навколо цих важливих, пріоритетних ідей.

Заходи національного спротиву здійснюватимуться як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованих територіях нашої держави, – додав президент.

Нагадаємо, 16 липня Рада ухвалила закон щодо створення в Україні національного спротиву. Законом визначено правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Також у цей день депутати ухвалили зміни до закону про Збройні сили, яким збільшили чисельність ЗСУ на 11 тисяч військовослужбовців.

Читайте також