Депутати збільшили чисельність Збройних Сил України

Склад ЗСУ поповнять 11 000 військовослужбовців
Головне
Депутати збільшили чисельність Збройних Сил України
Система голосування “Рада” Фото: сайт ВР
16 Липня 2021, 14:03
читать на русском

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення зміни до статті 1 закону "Про чисельність Збройних Сил України" щодо збільшення чисельності ЗСУ у зв'язку з ухваленням документу "Про основи національного спротиву" (№5558).

Як повідомляє пресслужба парламенту, закон передбачає збільшення чисельності Збройних Сил України з метою створення та забезпечення функціонування окремого роду сил - Сил територіальної оборони ЗСУ, створення якого передбачено законом про основи національного спротиву, а також розвитку Сил спеціальних операцій ЗСУ в інтересах формування руху опору.

Відтак чисельність ЗСУ збільшиться на 11 000 військовослужбовців, внаслідок чого загальна чисельність збройних сил  становитиме 261000 осіб, у тому числі 215000 військовослужбовців.

Нагадаємо, 16 липня Рада ухвалила закон щодо створення в Україні національного спротиву. Законом визначено правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Читайте також

1