Шараскін вкрав у профільного комітету законопроєкт про національний спротив – Веніславський

Інцидент, за словами Веніславського, трапився у грудні 2020 року
Ексклюзив
Шараскін вкрав у профільного комітету законопроєкт про національний спротив – Веніславський
Андрій Шараскін Фото: facebook.com
30 Червня 2021, 14:11
читать на русском

Представник президента у Конституційному суді нардеп Федір Веніславський звинуватив нардепа від "Голосу" Андрія Шараскіна у тому, що останній вкрав у профільного комітету законопроєкт про основи національного спротиву та зареєстрував його від свого імені.

Про це йдеться у матеріалі Парламент.ua.

Зокрема у бесіді з журналістом нашого видання Веніславський розповів, що 25 травня президент України (досьє Володимира Зеленського) вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про основи національного спротиву" і одразу визначив його як невідкладний. Профільний комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки максимально швидко його розглянув і вже за місяць після внесення народні депутати змогли ухвалити документ в першому читанні.

Перед цим, у грудні 2020 нардеп від "Голосу" Шараскін зареєстрував подібний за змістом законопроєкт №4504 "Про територіальну оборону України", проте він кілька місяців лежав без розгляду, аж доки в Раду не потрапив законопроєкт Зеленського.

За висновком Головного науково-експертного управління Апарату ВРУ їх довелось розглядати одночасно, адже обоє спрямовані на врегулювання тих самих питань. Комітет надав перевагу президентському законопроєкту, а варіант Шараскіна відхилив.

Законопроєкт Шараскіна – це законопроєкт, який був напрацьований в нашому комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки: під моїм керівництвом півтора року працювала робоча група. Пан Шараскін фактично вкрав цей законопроєкт і зареєстрував його, не маючи на це жодних юридичних і морально-етичних підстав, - прокоментував  рішення Комітету Веніславський.

Він також додав, що законопроєкт Шараскіна був "проміжним варіантом", а ось президентський - більш комплексно та системно регламентує питання діяльності територіальної оборони та руху опору.

Зрештою, у першому читанні "за" законопроєкт Зеленського проголосували і "слуги", і "Голос", і Веніславський, і Шараскін: щоправда, останній уточнив для Парламент.UA, що до другого читання необхідно внести низку правок, без яких говорити про повторне голосування немає змісту.

Нині парламент скоротив терміни підготовки законопроєкту до другого читання, а це означає, що, найімовірніше, вже всередині липня - на останньому робочому тижні ВРУ до літніх канікул, документ планують остаточно ухвалити.

Нагадаємо, представник президента України в Конституційному суді, народний депутат Федір Веніславський пояснив, чому українська влада досі не називає війну з Росією війною, а лише агресією.

Читайте також

1