Зеленський підтримав петицію щодо висвітлення джерел фінансування "Великого будівництва"

У рамках програми "Велике будівництво" здійснюється оновлення інфраструктури
Важливо
Зеленський підтримав петицію щодо висвітлення джерел фінансування "Великого будівництва"
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
13 Грудня 2021, 14:31
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підтримав електронну петицію щодо висвітлення інформації про джерела фінансування проєктів програми "Велике будівництво", відтепер в обов'язковому порядку вказуватимуть фразу "за кошти платникiв податкiв".

Про це йшлося на сайті президента.

З моменту мого вступу на пост президента України у 2019 році було активізовано роботу з максимально ефективного використання коштів платників податків, зокрема у сферах, що дають найбільший мультиплікаційний ефект для національної економіки. На цьому напрямі ключовою стала програма "Велике будівництво", у рамках якої здійснюється масштабне оновлення інфраструктури, - сказав Володимир Зеленський.

За його словами, протягом  2020 – 2021 років оновили понад 13 тисяч кілометрів доріг, 560 мостів, побудували або капітально відремонтували майже 400 шкіл та дитячих садочків, 25 басейних комплексів, 193 стадіони, 201 приймальне відділення та 600 сільських амбулаторій тощо.

Зеленський зазначив, що у 2020 році Україна вперше змогла стримати спад економіки у період рецесії на рівні нижче середнього порівняно з ключовими торговельними партнерами.

Можна стверджувати, що вперше за тривалий час кошти платників податків витрачаються з максимальною економічною ефективністю. Тому, зважаючи на високу суспільну значимість порушеного питання, підтримую пропозицію щодо забезпечення широкого висвітлення інформації про джерела, обсяги та порядок фінансування будівництва та реконструкції об’єктів, включених до програми "Велике будівництво", - пояснив Зеленський.

Він додав, що звернувся до Кабміну з проханням розробити механізм доступного інформування громадськості про джерела надходження та ефективність використання коштів на фінансування проєктів будівництва і реконструкції об'єктів інфраструктури в усіх регіонах України.

Таким чином обсяги та джерела використання коштів у цілях реалізації проєктів програми "Велике будівництво" висвітлюватимуться на окремому онлайн-ресурсі.

Нагадаємо, що у рамках програми президента України "Велике будівництво на 2022-2023 роки" передбачене будівництво гелікоптерних майданчиків у кожній обласній клінічній лікарні в кожному регіоні нашої країни.

Ексміністр інфраструктури Володимир Омелян в ексклюзивному коментарі Парламент.UA заявив, що програма президента Зеленського "Велике будівництво" - це корупційна схема, гроші з якою розкрадають та направляють на офшори керівників держави.

Читайте також наш матеріал: Велике будівництво Зеленського: що змінилося цьогоріч та чи закриють проєкт