Зеленський планує відвідати США - замглави ОП

Україна будуватиме діалог з адміністрацією Джо Байдена
Зеленський планує відвідати США - замглави ОП
Прапори України та США. Фото: Atlantic Council
2 Січня 2021, 14:04
читать на русском

Україна ставить за мету побудувати ефективний діалог з адміністрацією США Джо Байдена на усіх рівнях, в тому числі на найвищому.

Про це написав у статті для "Дзеркала тижня" заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

На порядку денному залишається офіційний візит президента України до США. Вже зараз напрацьовуємо нову змістовну Дорожню карту двосторонніх відносин, яку маємо обговорити та почати реалізовувати вже у 2021 році, - повідомив Жовква.

Читайте також

За його словами, Україна ставить на меті налагодити системний діалог з представниками оновленого Конгресу Сполучених Штатів Америки задля подальшого зміцнення двопартійної підтримки України.

Україна працюватиме, щоб оновлена політика США сприяла зміцненню трансатлантичної єдності, посиленню НАТО та розширенню і зміцненню безпекової підтримки України, - каже радник президента з дипломатичних питань.

Окремий блок питань, за його словами, це нові економічні проєкти між Україною та США у сфері сільського господарства, енергетики, інформаційних технологій.

Раніше стало відомо, що Міністерство закордонних справ України вже працює над організацією офіційного візиту в Україну новообраного президента Молдови від проєвропейської партії "Дія солідарність" Маї Санду.

Читайте також наш матеріал: Вибори у США: чого чекати Україні