Зеленський поділився враженнями від своєї поїздки на Донбас

Президент хоче підтримувати увагу світу до ситуації на Донбасі
Головне
Зеленський поділився враженнями від своєї поїздки на Донбас
Зеленський на Донбасі Фото: телеграм-канал В.Зеленського
12 Лютого 2021, 07:49
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський поділився враженнями від своєї поїздки на Донбас.

У Телеграм-каналі глава держави розповів, що був на передовій разом з послами Франції, Німеччини, Британії, Канади, Швеції та тимчасовою повіреною у справах США.

І це одне з першочергових завдань – підтримувати увагу світу до ситуації на Донбасі. Ця війна триває вже сім років. У це важко повірити, але саме так – сім років болю та трагедій. А ще – самопожертви та героїзму. За такий довгий час у нашому такому швидкому світі люди можуть звикнути до чого завгодно. Та ігнорувати. Особливо якщо вони особисто не перетинаються з війною, - написав він.

Читайте також

За словами президента, він радить українським політикам і представникам інших держав, які прибувають в Україну з візитами, відвідати фронт, аби зрозуміти, "що відбувається з нашою країною", оскільки не можна цього зрозуміти тільки "оцінкою мирної території".

Події на Донбасі ні для кого не мають стати звичними. Ніколи. Зруйноване життя й уся та штучно створена несправедливість, яку бачиш з передової, – це те, що потрібно неодмінно виправляти. Розширюючи наявні переговорні можливості, зокрема через ширше залучення наших західних друзів з Європи та Америки. Пропонуючи економічні та соціальні інструменти, які трансформуватимуть життя на вільній частині Донбасу у безумовний аргумент на користь України. Посилюючи нашу армію, яка витримує щоденні провокації та тиск ворога, - написав Зеленський.

Нагадаємо, що під час робочої поїздки на Донбас президент України Володимир Зеленський відвідав зону проведення операції Об'єднаних сил. Він заявив, що військове керівництво має постійно відвідувати військових на передовій.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) ознайомився з оперативною ситуацією за кількасот метрів від лінії зіткнення та поспілкувався з військовослужбовцями.

1