Зеленський поговорив з Байденом: перші подробиці

Лідери держав обговорили подальші кроки України на шляху до перемоги над агресором.
Головне
Зеленський поговорив з Байденом: перші подробиці
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
25 Серпня 2022, 20:41
читать на русском

Президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський 25 серпня провели телефонну розмову. Попередній раз був аж 15 червня.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Twitter.

За словами Зеленського, розмова з американським колегою видалась чудовою.

Подякував за непохитну підтримку США українського народу - безпекову та фінансову. Ми обговорили подальші кроки України на шляху до перемоги над агресором та важливість притягнення Росії до відповідальності за військові злочини, - написав він.

Як зазначив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну у боротьбі за свободу в протистоянні з росією.

За його словами, лідери держав обговорили подальші кроки України на шляху до перемоги над агресором.

Які теми раніше анонсував Білий дім

Постачання зброї

Офіційний представник Білого дому Джон Кірбі заявляв, що лідери двох держав обговорять хід постачання американського озброєння для України Також Байден планує привітати Зеленського з нагоди Дня Незалежності, який відзначали українці 24 серпня.

Псевдореферендуми

Сторони мали обговорити нову інформацію про референдуми росіян на окупованих територіях України.

За словами Кірбі, Білий дім має інформацію про те, що РФ може провести так звані "референдуми" на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей упродовж найближчих кількох днів.

США очікують, що Росія буде маніпулювати результатами "референдумів" і неправдиво стверджувати про нібито "згоду українців приєднатися до РФ".

Читайте також

1