Зеленський пообіцяв українцям доступну іпотеку

Вже цього року українці зможуть отримати доступну іпотеку на житло
Зеленський пообіцяв українцям доступну іпотеку
Ключі від дверей Фото: Pexels
29 Січня 2021, 10:31
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський відзвітував про виконання своєї передвиборчої обіцянки щодо доступного житла. За його словами, вже цього року українці зможуть отримати доступну іпотеку на житло під 7%.

Ми обіцяли у програмі зробити все, щоб у молодих українських родин голова боліла лише від одного питання: що ж саме їм обрати – квартиру в місті чи заміський будиночок, – сказав глава держави у своєму влозі.

Він нагадав, що цього тижня урядом "було зроблено важливий крок на шляху до цього" – запущено доступну для українців іпотеку під 7% річних.

Читайте також

Вважаю, що це велика перемога. Коли дехто вам каже, що за його часів показники в країні були вищі, він у цьому сенсі не бреше. Бо ще два роки тому середня ставка іпотеки в Україні була 21%. Зараз буде сім. І вже цьогоріч українці – і, до речі, це стосується не лише молодих родин, а й усіх наших громадян, так от, уже цього року вони зможуть отримати доступну іпотеку на житло під 7%, – запевнив він (досьє Володимира Зеленського).

Нагадаємо, 27 січня Кабінет міністрів України затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів до 7% річних.

Зазначається, що з минулої осені українські банки почали надавати іпотеку під 10%, однак сьогоднішня постанова передбачає зниження відсоткової ставки до рівня 7%.