Зеленський порівняв політику відкритих дверей НАТО зі старими турнікетами київського метро

НАТО має знайти нашій країні місце у спільному безпековому просторі
Зеленський порівняв політику відкритих дверей НАТО зі старими турнікетами київського метро
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
29 Червня 2022, 16:49
читать на русском

Політика відкритих дверей НАТО не повинна нагадувати старі турнікети київського метро. Росія сама повинна шукати діалог та переглянути розуміння східного флангу НАТО.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на саміті НАТО.

За його словами, росію треба ізолювати. Країна-агресорка не має бути в тих міжнародних структурах, які сама ж хоче знищити.

Не повинно бути діалогів, які не мають сенсу, поки вона (росія, - ред.) сама не почне шукати цей діалог. Вона повинна сама шукати діалог, отже, шукати мир. І обов'язково - заради миру - має бути переглянуте розуміння східного флангу НАТО, - зазначив президент.

Зеленський заявив, що всі країни НАТО на сході виступають за членство України в Альянсі.

Політика відкритих дверей НАТО не повинна нагадувати старі турнікети київського метро: вони відкриті, а коли ти підходиш - турнікети закриваються, поки не заплатиш. Хіба Україна ще недостатньо заплатила? Хіба наш внесок у захист і Європи, і всієї цивілізації досі недостатній? Що ж тоді ще потрібно?, - запитав глава держави.

Крім цього, Зеленський вважає, що Україні не потрібні гарантії безпеки. При цьому НАТО має знайти нашій країні місце у спільному безпековому просторі.

Або невідкладна, достатня для перемоги допомогу Україні - або відкладена війна Росії з вами, - підсумував президент.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що росія хоче поневолити всі держави, які колись перебували у сфері впливу москви.

1