Зеленський хоче посилити відповідальність за недостовірне декларування

Законопроєкт передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі
Зеленський хоче посилити відповідальність за недостовірне декларування
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
27 Січня 2021, 14:59
читать на русском

Президент Володимир Зеленський хоче посилити відповідальність за неправдиве декларування. Відповідний законопроєкт буде внесений до Верховної Ради як невідкладний.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зокрема, законопроєкт передбачає повернення покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі за недостовірне декларування.

Читайте також

Документом пропонується внести зміни в статтю 366-2 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації):

  • За умисне внесення недостовірних відомостей в декларацію, які відрізняються від достовірних на суму від 500 до 2 тисяч прожиткових мінімумів передбачений штраф від 3 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів або громадськими роботами від 150 до 240 годин, або обмеження волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років
  • У разі недостовірної декларації на суму більше ніж 2 тисяч прожиткових мінімум передбачений штраф від 4 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів або громадськими роботами від 150 до 240 годин, або обмеження чи позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.
  • За неподання декларації передбачений штраф від 2,5 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від 150 до 240 годин, або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

Нагадаємо, що 24 грудня президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо відновлення кримінальної відповідальності за неправдиве декларування.