Зеленський привітав військових з днем сил спеціальних операцій (фото, відео)

Президент взяв участь у святкових заходах на Житомирщині
Зеленський привітав військових з днем сил спеціальних операцій (фото, відео)
Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
29 Липня 2021, 15:12
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з візитом на Житомирщині,  привітав військових з днем сил спеціальних операцій.

Відповідне відео оприлюднене на Facebook-сторінці Офісу президента.

Зеленський наголосив, що Сили спецоперацій були створені під час агресії Росії проти України, а їхній бійці одними з перших зіткнулися з ворогом на фронті.

У складних умовах і за короткий час ви стали гордістю і елітою української армії. Ви наймолодший, але водночас найсучасніший рід військ, – зазначив президент.

Глава держави додав, що на сьогодні підрозділ Сил спеціальних операцій ЗСУ виконав більш ніж 10 тисяч спецзавдань. Понад 600 воїнів із лав ССО отримали державні нагороди, а семеро стали героями України.

26 травня 2014 року саме спецпризначенці почали першими оборону Донецького аеропорту, вбивши першим пострілом оператора ПЗРК бойовиків. 27 травня першими зайшли в новий термінал ДАП. ССО першими у 2020 році перейшли на військову структуру штабів армій країн НАТО і першими змінили зразки радянської снайперської зброї на сучасні комплекси українського виробництва, – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, під час урочистостей Зеленський підписав закони про національний спротив та збільшення чисельності ЗСУ.

Читайте також

1