Зеленський звільнив начальника Генштабу, командувачів ООС та десантно-штурмових військ

Зі своїх посад звільнені Сергій Корнійчук, Євген Мойсюк та Володимир Кравченко
Головне
Зеленський звільнив начальника Генштабу, командувачів ООС та десантно-штурмових військ
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
28 Липня 2021, 21:36
читать на русском

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення про зміну начальника Генерального штабу Збройних Сил України, командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ та Командувача об'єднаних сил.

Про це повідомили в офісі президента України.

Вже відомі й нові призначення на посади звільнених військових. Так Сергій Шаптала призначений начальником Генерального штабу Збройних Сил України, Олександр Павлюк – Командувачем об'єднаних сил.

Глава держави також наголосив на необхідності активізувати виконання завдань, спрямованих на забезпечення модернізації нашої армії та стовідсоткової підготовки військовослужбовців до захисту України в умовах сучасної війни.

Зараз у світі відбувається стрімка трансформація сил і засобів для ведення війни. Наші військові мають бути готові до максимально ефективного виконання завдань у будь-яких умовах, – зазначив Зеленський.

Президент наголосив на тому, що ефективна взаємодія між командирами та керівниками всіх рівнів є основою для успішного функціонування сфери оборони та сектору безпеки.

Після проведених ротацій та заміни командирів і керівників як в армії, так і в Міноборони очікую системнішої роботи та розуміння кожним бійцем нашої армії перспективи розвитку Збройних Сил загалом, – резюмував Глава держави.

Нагадаємо, вчора, 27 липня, Зеленський звільнив з посади головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака і призначив його першим заступником секретаря РНБО. Головнокомандувачем ЗСУ призначили Валерія Залужного.

Читайте також

1